tisdag, februari 13, 2007

Hårddisktillverkare kommer få gott om jobb framöver

Enligt ett lagförslag i den amerikanska kongressen så ska internetoperatörer i landet tvingas till att spara all internettrafik. I evighet.

Idg.se. Vnunet.

Det är någon superintelligent man vid namn Lamar Smith (från Texas, host) som kommit med förslaget. Det påminner mig lite om detdär snacket om hur internet är en massa rör som går kors och tvärs. Och om man skickar för mycket i ett sånt rör så blir det stopp i röret och då kommer ingenting igenom längre.

Det krävs ju inte mycket tankeverksamhet för att inse hur det är egentligen praktiskt omöjligt att lagra all internettrafik. Ens ett kort tag, som ett par år. Det är ju faktiskt sinnessjuka mängder data som går kors och tvärs. Det har ju varit diskussion om detdär i Sverige också, FRA som ville kika på all trafik. Men de säger ju själva att det är faktiskt omöjligt att börja lagra detdär, finns inte nog snabba hårddiskar eller tillräckligt stora sådana för den delen för att det ska gå. Och då snackar vi ändå lilla pyttesverige.

Nej herregud, dethär var det dummaste på länge. All internettrafik sparad, i evighet. Haha. Och hur är det med personlig integritet då? Ska det verkligen stå nånstans för evigt vad jag har surfat idag?

Inga kommentarer: