torsdag, januari 25, 2007

Wheels are in motion

Nu har vi (jag och klasskompisen) tagit de första stegen för att förverkliga projektet vi har funderat på bra länge nu. En av två domäner är reggade, webhotell fixat och betalt för. Första samtalet kring design och diverse val vi måste göra har vi haft. Ett A4 är fyllt med idéer och planer.

Det känns spännande. När man har något eget. En egen plan att förverkliga.

Och jag tror på det, det kommer gå bra. Förhoppningen är att det hela ska generera en liten inkomst också, för att dryga ut den torftiga studentkassan. Finessen med webprojekt är ju att man inte behöver kapital att börja med. Bara tid, massor med tid. Men tid är jag redo att lägga ner, det är aldrig förgäves hursomhelst.

För även om allting skulle bli ett misslyckande, ur monetär synvinkel, så är man ändå många erfarenheter rikare och har dessutom någonting att visa upp för framtida arbetsgivare.

Nu är ni nog nyfikna på vad det är vi håller på med? Det får ni vara ett tag till. Releasedatumet är satt till 1a maj, lite optimistiskt, men det är väl deadlines alltid. ;)

Nästa vecka ska jag börja skissa på datamodeller och fundera på hur man får till den bästa php-koden. För sånt måste man ändå göra om en 2-3 gånger innan det blir tillräckligt bra. Kill your darlings gäller även här. Evolve or die.

Nåja, nu är det dags att lägga sig. Programrådsmöte imorgon, och det är mycket att ta upp. Studenterna är på krigsstigen när kurserna plötsligt nått bottennoteringen. Vi får se hur det går.

Inga kommentarer: