fredag, oktober 13, 2006

Cobol

Läste i dagens Computer Sweden (Teknikbilagan) att Cobol är påväg ut (surprise surprise!). Det är nämligen otroligt svårt att rekrytera Cobol-utvecklare idag. Ingen lär sig det längre, och de som kan Cobol idag ska snart gå i pension.

Det är ju inget nytt, något av det. Men jag började tänka, någon måste ju faktiskt migrera alla dedär systemet till en annan miljö och ett annat språk. Om man skulle ta och lära sig Cobol, och kanske bli lite duktig på just ovan nämnda, finns det inte chans för att man blir ruskigt attraktiv på arbetsmarknaden inom några år? Konsultfirma som specialiserar sig på Cobol -> Java migrering. För det är ju onekligen på G detdär.

Hmm, ja, kanske det. Känns inge kul att lära sig Cobol dock, det är väl därför folk inte lär sig det längre.

Nu är jag Utbildningsbevakare för Systemvetenskapliga programmet här på LTU också. Det innebär att.. jag kommer.. bevaka utbildningen? Ungefär så, faktiskt. Ifall studenter har problem med lärare eller liknande, så ska de ta upp saken med mig, så förmedlar jag det vidare uppåt. Ungefär så, är det tänkt. Det hela "beslutades" igår på SNS höststämma. SNS är ju vår nya sektion, Statsvetar, nationalekonom och systemvetar-sektionen. Jag var den enda där från fd. SySek men det gick bra ändå. Det fanns ingen annan som ville ta posten så jag visste i förväg att det skulle bli jag också.

Nåväl nåväl,
trevlig helg!

Inga kommentarer: