lördag, april 09, 2011

MvcScaffolding

Något som är nytt och spännande med MVC3 är hur det finns en massa tilläggsfunktioner som går enkelt att plugga i sitt projekt genom NuGet. NuGet är intressant bara det, men ett projekt som jag kikat lite närmre på är MvcScaffolding.

Idén är egentligen simpel, varför måste man vara tvungen att lägga till filer lite varstans, göra om en massa arbete, varje gång man ska göra en “ny sida”. Oftast är ju en hel del grundläggande saker precis likadana i varje fil, och en del arbete hade gått att automatisera.

Detta är vad MvcScaffolding försöker göra. Så för att lägga till en controller som heter About, så skriver du bara Scaffold Controller About och resten sköts automatiskt. Kanske är dåligt exempel, eftersom det inte är något direkt jobb att lägga till en controller. Det finns ingen jättevinst i mindre projekt, men när man har mer avancerade webprojekt så blir man snabbt medveten om hur mycket tid som slösas på att klippa och klistra och skapa filer.

Här finns en bloggserie av Steven Sanderson som går igenom allt som går att åstadkomma med MvcScaffolding. Riktigt läsvärt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kolla din mail:P skickat lite frågor, hoppas du orkar läsa.
MVH