torsdag, maj 03, 2007

Wikipedia goes sökmotor

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=646032

Mannen som grundade Wikipedia har blivit rastlös, och beger sig mot nya mål. Nästa mål är en sökmotor såklart, Search Wikia ska den visst heta. Och med den ämnar han utmana Google såklart. (Det står Yahoo också i artikeln, men, njah).

"Men den stora utmaningen är nu att dra igång en ny sökmaskin, Search Wikia, som också ska skapas i samverkan med användarna och fungera utifrån deras intressen. "

Jag undrar jag, hur det ska gå med den planen. Nog för att Altavista försvann snabbt då, engång i tiden, men jag vet inte hur lätt det är att ändra på sökmotortrenderna idag. Man måste isf komma med något riktigt nytt. Och man kan inte påstå att Google ligger på latsidan idag, snarare tvärtom. Tycker de har med ett finger i varenda spel som finns ungefär.

Nå, åter till Wikipedia. Många tycker ju att vadå, varför ska man börja nu leka med sökmotorer. Saken är att Wales, som mannen heter, har startat ett vinstdrivande företag som heter Wikia. Och med hjälp av Wikipedias namn kan han såklart starta nya egna projekt som för tankarna till det omåttligt populära Wikipedia. Är det schysst att göra på det viset, kan man fråga sig. I dont know.

Sen står det såhär:
"- Under en tid var Googles sökmaskin överlägsen. Men Yahoo, Ask och andra rivaler har kommit ikapp"

Håller inte med själv, jag känner INGEN som använder Yahoo. Kommit ikapp? Sällan.

Nåja, nåja, vi får väl se, vad som händer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Med att kommit ikapp menar nog snubben snarare tekniskt än antalet användare.