lördag, oktober 06, 2007

Det går bra

http://www.idg.se/2.1085/1.123947

Jovisst. Nog går det bra för de systemvetenskapliga programmen. På två år har det blivit en dramatisk ökning i antalet studenter hos oss på LTU. Och tydligen har systemvetarna i Lund lyckats åttafaldiga sina på ett år.

Hos oss på LTU var det fler som började sysvet iår än civ. ing. datateknik. Det var lite förvånande faktiskt, för det känns som att datateknik ändå är prestigeutbildningen inom Data/IT. Men tydligen har det börjat skiftas även där.

Det kommer bli intressant att se dock, hur många som hoppar av. För trots allt är det ganska dålig koll hos nya studenter vad det är vi läser faktiskt. Vad utbildningen omfattar. Så det brukar vara ganska mycket avhopp under den första tiden.

Vad som också kommer bli intressant att se, är ifall branschen lyckas ta till sig dessa nya studenter. För fortfarande har det inte hänt så mycket på den situationen, det är inte överdrivet lätt att få jobb som nyutexaminerad systemvetare trots att det står artikel efter artikel i tidningar om att det behövs mer folk. För alla företag förväntar sig erfarenhet.

Nåja, vi får se, vad som händer. Det är bra iaf att det nämns något om systemvetare på IDGs framsida, så att vi syns lite mer!