onsdag, september 19, 2007

Apoteket ger upp på Sun

http://www.idg.se/17.108/2.1085/1.121599

900 apotek i Sverige har bytt ut Solaris-servrar mot Intel/Red Hat Linux dito.

Det är något vi börjat se en hel del av, hur man börjar gå över till Linux lite varstans. Oundvikligt antar jag. Men jag vet inte, är det verkligen så enkelt att man kan bara se hur mycket de bägge alternativen kostar och sen basera sitt val på det? Är billigast alltid bäst?

Nu vet jag egentligen ingenting om hur supportdelen fungerar hos varesig Sun eller Red Hat, men jag känner till Suns hårdvara. Och på den fronten är det stor skillnad. Nog för att den skillnaden år för år blivit mindre och mindre, för att Suns kunder inte är längre villiga att betala domdär extra kronorna för att få ett chassi som tål att bli överkört.

Men samtidigt så kan man ju nuförtiden köra Solaris på x86, och vad det är för maskiner Apoteket haft tidigare förtäljer inte artikeln. Nåja, jag vet inte, jag är väl ovanligt åsiktslös angående det hela för en gångs skull.

söndag, september 16, 2007

Tuffa tider för alla

http://www.idg.se/2.1085/1.120605

"It-företagen skriker efter kompetent personal men hos utbildningsföretagen är det långt ifrån fullsatt på höstens it-kurser."

Det kunde man ju gissa sig fram till. Om det inte finns folk som läser it-utbildningar på universitet ens så är det väl ännu värre för företag som faktiskt tar betalt (och oftast inga små summor) för en utbildning. För det finns ju faktiskt väldigt lite nytt folk inom It-branschen just nu. Behovet finns, det säger alla. Men krisen fortsätter. Alla säger detsamma, om och om igen.

"Ryktet lever kvar bland studenterna att inom it-sektorn har man en osäker framtid. Där har skolan och näringslivet misslyckats med att upplysa om vad det är för typ av jobb man får efter att man har fullföljt utbildningarna.".

Och så är det ju.

onsdag, september 05, 2007

Årets ettor

Idag var det tacobuffét med årets ettor. De var ganska många, jämfört med oss som går de resterande årskullarna. Jag tror vi var tre som gick trean och en som gick fyran. Och kanske tre som gick tvåan.

Nu börjar min C-avslutning också. Arkitektur och implementation tror jag den heter. Fick reda på idag vad den handlar om på ett ungefär, nämligen J2EE. Och så blir det lite roligheter som Hibernate, Struts, Ruby on Rails, etc etc.

Ska försöka börja blogga lite mer nu också. Har varit tysta månader nu den senaste tiden!