fredag, mars 30, 2007

Glada nyheter för systemvetare

http://www.kuriren.nu/%5CGEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1481075&CategoryID=2764&ArticleOutputTemp

http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=55223

Det handlar om att det är brist på arbetskraft i trakten. Påväg in i en djup kris, står det.

tisdag, mars 27, 2007

Stor site större

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=633215

70% av svenskar mellan 15 och 20 använder Lunarstorm. Det är mycket. Hur ska man växa mer? Är det ens möjligt?

Jag säger såhär, Lunarstorm kommer kollapsa snart. Av en enkel anledning, när man är mellan 15-20 vill man vara annorlunda. Folk har slutat använda Lunarstorm för att det är för populärt. Tänk er att 70% av bilägare skulle ha Volvo. Hur ska man nå resterande 30%? Ptja, antingen ser man till att det inte finns några andra märken som fungerar (eller köper upp dom, som Microsoft) eller så får man sänka priset på bilarna.

Communities är svåra att köpa upp, och gratis. Svårt läge.

Lunarstorm har dessutom försökt växa genom att lägga till finesser, och dessutom ta betalt för dessa. Det är heltenkelt inte hållbart, ingen använder finesserna och det är få som tycker att det är värt att betala för nånting man inte har någon nytta av.

Nä jag säger det, hela stället kommer dö ut snart. Det finns exempel på det. Finns det någon som kommer ihåg Skunk? Visst, det försvann inte, men nog är det måttligt dött nuförtiden. Alla använde det då, när det kom.

Nå, vi får väl se. Det finns bara ett sätt man kan ta reda på hur det går framöver, nämligen att vänta och se.

måndag, mars 26, 2007

Det var det då

"Uttagningen till "Startkapital 2007" är nu klar. Samtliga uttagna har fått bekräftelse via epost. Ej uttagna uppmanas att maila till kontakt@idehuset.lu för rådgivning kring hur affärsidén kan utvecklas."

Mjaha, det gick inte vägen. Bara att börja söka sommarjobb då. Förbannat, vilken besvikelse. Vilken miss dom gjorde.

torsdag, mars 22, 2007

Nya kurser

Tentaplugget ledde till ett visst uppehåll här. Det fanns helt enkelt inte tid för något annat än korta personliga reflektioner, och dessa skriver jag på min andra blogg.



Nåja, nu är tentorna över. De gick måttligt bägge två, och idag var kursintroduktionerna. Först på morgonen var det introduktion till en kurs som heter nåt i stil med Vetenskaplig metod och undersökningsmetodik eller nåt, hur det nu var. Vi var inte så många som dök upp, bara 6 pers. Men den verkar helt okej, trist ämne men äh, så är det ibland. Så länge som läraren orkar engagera sig så brukar man klara av trista ämnen.



Efter lunch så hade vi intro till Systemvetenskapliga projekt. Bekanta lärare som höll i den, vi var 7 som dök upp där. Lite snickesnack, sen gick vi över vägen till ett företag som heter Rubico, som vi ska utforma en kravspecifikation åt. Det verkar helt intressant det med, ett riktigt skarpt projekt att pyssla med. Sen ska man lära sig lite mer om att jobba i projekt också, det är nog användbart.



Imorgon ska jag gå och handla kurslitteratur, och nästa vecka ska jag börja plöja, så man inte behöver läsa så enorma mängder mot slutet av perioden.



Förutom dessa två kurser så läser jag även Japanska 2 just nu, första kursen var så rolgi så jag tänkte att det är lika att köra på nu när man har det i färskt minne.



Nåja, det var allt för idag.

söndag, mars 11, 2007

Reklam

Ska ta och spamma lite reklam här, fräckt nog.
Har startat ett forum tillsammans med en kompis, och det är rätt dött såhär till en början. Så det skulle behövas lite hjälp med att skriva inlägg och starta nya trådar. Forumet är tänkt åt folk som bor i Luleå och trakten härikring, och heter lulesnacket.

onsdag, mars 07, 2007

Long time no write

Oj, det var ju ett bra tag sen jag skrev senast.

Vad har hänt sen sist, ptja.. pluggat rätt mycket. Det blev hektiskt i japanskakursen, skjöt upp lite saker så det blev plötsligt jättemycket.
Samtidigt är det mycket nu i kvantitativa modeller, av samma anledning. Matte är jag inte så himla vass på, och det är tenta om några veckor. Måste verkligen ta tag i detdär, och börja plugga mer. Skolkade ett möte med utbildningsutskottet, då jag inte alls hade tid med det den dagen.

Nå, det var nog allt.

Vad jag tänkte skriva desto mer om idag var att jag och Jojje har skickat in en anmälning till Idéhusets startkapital-grej. Ett dussin eller så, får chans att starta ett eget företag under sommaren. Man får betalt så man överlever, coachning och kurser i företagande. Det lät så spännande att vi tänkte försöka, om vi kan lyckas. Vårt projekt heter Luletorget, och jag tänker inte berätta desto mer om det just nu. ;)

Tänk så spännande, eget företag. Tänk om man lyckas, och börjar tjäna pengar. Det är sånt dagdrömmar är gjorda av.

Nu är klockan mycket, dags att sova så man orkar sitta med Excel imorgon och göra fina diagram.