torsdag, juli 27, 2006

Bloggen lever!

Tänkte bara skriva några rader om att jag inte lagt ner bloggen eller något åt det hållet. Det är heltenkelt bara sommarlov här för mig, så jag har dels inte varit hemma så himla mycket, dels har jag inte så himla mycket att skriva om. Har inte hållt mig à jour så värst heller, så jag kan inte berätta om aktuella händelser heller.

Nåja, det ska bli ändring på det om dryga månaden, för den 28e börjar skolan igen med nya fräsha kurser. Fast denna gång hos en annan instution, så det blir ingenting systemvetenskapligt för mig denna höst.

Tänkte ta här och skriva några rader om de kursböcker jag hunnit plöja igenom förra året, låter det som en bra idé?

måndag, juli 10, 2006

Fortsatt svalt intresse för it-utbildningar

IDG berättar att intresset för it-utbildningarna är fortsatt svalt. Alla som har sökt till data och systemvetenskap hos Stockholms U. har kommit in. 3 av 16 kurser har dessutom ställts in pga för få kursdeltagare.

Det är väl som förväntat ungefär, men vad jag hört så är det klart fler som sökt till systemvetenskap här hos LTU än förra året, vilket tyder på en svag uppgång, men ändock en uppgång. Att alla som sökt kommer in är inget att höja ögonbrynen för, det har sedan flera år tillbaka funnits helt klart för många platser på utbildningarna. Det är, enligt mig, inte alls bra. En viss konkurrrens är att föredra.

Man vill ha det man inte kan få, ungefär. Om alla kommer in så tänker man att det inte är någon bra utbildning eftersom så få vill läsa den. Oavsett vad det är för antal sökande och platser. Det känns som få, om alla kommer in.

Nåja, jag tror att det blir ännu bättre nästa år. Ryktet börjar sprida sig om att det börjar bli brist på arbetsmarknaden framöver. Tyvärr tänker inte folk 4 år framåt, utan ser endast på dagsläget. Om det är gott om jobb idag, så läser vi idag. Är det ont om jobb idag, så läser vi någonting annat.